вторник, 16 ноември 2010 г.

Пипнаха служител на „Местни данъци и такси”

*Дърпал пари чрез подправяне на документи

снимка - http://www.kvorum-silistra.info/
Вчера сутринта кметът Иво Андонов разписа дисциплинарното уволнение на 60-годишният Цоню Ангелов. служител в отдел „Местни данъци и такси”.
Разследващите, от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра, са установили схемата, по която общинският служител се е облагодетелствал. Той съставял неистински документи, с които на практика отменял сделки за покупко-продажба на имоти без знанието на техните собственици. По този начин чиновникът обсебвал 2.5-те процента дължим на общината данък за продажбата. Само в един от установените до момента случаи присвоената сума е в размер над 5000 лв.
Продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност, образувано е досъдебно производство. Ангелов е задържан за срок от 24 часа.
Всички процесуални действия са извършени под надзора на Окръжна прокуратура – Силистра.
Припомняме, че преди година също бе разкрит механизъм, чрез който служител на отдел "Местни данъци и такси" ,  в качеството си на длъжностно лице е манипулирал данни в компютърната система на данъчната служба с цел намаляване на дължимия годишен данък за МПС от физически лица. Бяха установени около 50 случая, в които служителят е занижавал показателите за мощността на декларираните автомобили. Нанесената щета на общинския бюджет възлизаше на около 4000 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...