вторник, 16 ноември 2010 г.

Разкриха втори случай на крадлив пощенски служител

* Този път пипнаха жена от Брадвари

Около 10 хиляди лева е присвоила Гюлхан Я., на 42 години от село Брадвари, в качеството си на Началник „Поща” в селото. От 4-5 години жената работи в системата, съобщи кметът на Брадвари Ерджан Дурал. Преди е била пощальон, после началник „Поща”. След съкращаване на длъжности е започнала да съвместява щатовете и да работи с пари. Затова сигурно и се стигна до тук, коментира кметът. Гюлхан Я. е теглила пари от сметките на свои съселяни. Съставяла е фалшиви банкови разписки за теглене на пари от банковите влогове на 4 физически лица, без тяхно знание и съгласие. Работата по случая е започнала преди дни, след подаване на сигнал. При проверка той е бил  потвърден.
Пощенската служителка се е опитала да избегне полицейско преследване и да напусне страната. Задържана е в Бургас, в автобус пътуващ по линията Варна-Истанбул.
По-късно жената е транспортирана в Силистра и приведена в следствения арест с първоначална прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. 
В късния следобед вчера Силистренският окръжен съд е постановил постоянна мярка "задържане под стража".  Работата по случая продължава в условията на образуваното досъдебно производство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...