вторник, 5 октомври 2010 г.

След избора на омбудсман...

Новината вече не е новина. Силистра си има омбудсман. Името й е Светлана Димова и уважаемата е съпруга на общинският съветник от АТАКА Живко Димов. Пропускаме прякорът му, тъй като сме чували, че е доста обидчив и нищо чудно да ни спретне бърза среща с представители на третия вид.ира се в кръга на шегата.
В крайна сметка няма той да работи като обществен посредник я. Да му мисли жена му. И да  работи,  и да не работи винаги може да представи псевдожалби и срещи с граждани. 
Пък и току виж това опровергае макмисата търсим на човека работа, а не на работата човек. Оставяме времето и Административния съд да се произнесат.
Искаме обаче да обявим на силистренци горе-долу как изглеждат сметките в Общинския съвет в Силистра, поне според нашите скромни математически познания и пресмятания.
Омбудсманът ни бе избран след два тайни вота. В първият съветниците на БСП се въздържаха да вземат участие. Във втория пуснаха бюлетините си, но без да гласуват за която и да е от кандидатките ...Румяна Чанкова, бе другата.
Избраната за омбудсман утешава Тошко Тодоров,
който бе сред кандидатите,
 но подаде заявление,
че се отказва от участие в надпреварата,
тъй като конкурсът е опорочен и има политически натиск
В първия вот имаше четири гласа за нея и 17 за Димова. Простата аритметика ни кара да си мислим, че тези 4 гласа са били на съветници от агитката на Стефан Райчев, които обаче при повторното гласуване смениха на 180 градуса волята си. От там нататък е ясно - общото гърне е на ГЕРБ-аджиите, АтАкИсТиТе, ВМРО-ако говорим изобщо за такова, ДПС ...доколкото има съветници от ДПС, щото ако трябва да вярваме на слуховете двама от съветниците им отдаавна не са членове на партията. Единият липсваше изобщо от заседанието, а другият си тръгна овреме.
Остана сега да пуснем пипала и да проучим какви точни са били договорките, за да бъде спазарено креслото на обществения посредник и солидната заплатка, носеща подир себе си куп привилегии.
Настроенията в града се мятат от единия до другия край на скалата на чувствата. Едни са възмутени и вече са загубили вяра в управляващата партия ГЕРБ. Благославят майките и всички до девето коляно, заради пазарлъците на местно ниво. Други пък вече са я патили от съпружеското тяло на омбудсмана и не смеят да надигнат глава. Трети се подхилкват щото вече са наясно накъде духат ветровете и успешно подготвят пъзела си за следващите местни избори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...